Påverkas ditt val av destination för årets skidsemester i hög grad av utbudet av kulinariska upplevelser, och du vill inte heller kompromissa kvalitén skidåkningen – då väljer du en destination i de franska Alperna. Med en av de mest prestigefyllda köken i världen sätter de franska kockarna stor stolthet i vad som serveras på tallriken. Här har du tre bra gourmetskäl att välja en av Frankrikes vackra skidorter till årets skidsemester. Det klassiska franska köket som består av sniglar, grodlår, ost i alla dess former samt finare delar på nötkreatur. Eftersom de franska alpindestinationerna ofta domineras av bondesamhällen, följer köken på bättre restauranger oftast Cuisine du terroir, som fokuserar på lokala råvaror. Restauranger med klassiska fransk framtoning rekommenderas särskilt för vuxna och familjer med äldre barn. De internationellt inspirerade restaurangerna har anammat pizza, hamburgare och olika pastarätter. Dessa restauranger finns ofta på berget och är bra lunchrestauranger som lämpar sig för hela familjen, unga och gamla. Speciellt de franska pizzorna kan rekommenderas. Här använder du få men goda ingredienser, med tunt krispigt bröd, garanterat helt hemmabakade. Maten är oftast prisvärd, med tanke på kvaliteten. Gourmanden kommer också kunna njuta av mat belönad med stjärnor av matguiden Michelin på vissa franska destinationer. Dessa stjärnor ges till restauranger som utmärker sig i service och extraordinär matlagning, liksom utmärkta livsmedel, ofta med utgångspunkt från de två stilarna Cuisine Bourgeoise, den komplexa matlagningstekniken och Cuisine Nouvelle, nordisk modern enkel teknik med extremt fokus på råvaran. Dessa restauranger lämpar sig särskilt för romantiska kvällar för två. ”Att resa är att leva”, sade en man med hög hatt en gång, jag skulle vilja lägga till ”och äta” mitt i denna populära fras! Om du vill åka på skidsemester med massor av kulinariska upplevelser kan du hitta dem här!
Relaterade inlägg