Av |Publicerad: 10 maj, 2024|Läst 2.2 min|

Vill du utforska en unik men typisk grekisk ö med vita stränder, historiska kulturskatter, imponerande klippformationer och idylliska vikar? Då kan Zakynthos vara det perfekta valet för dig. Upplev den skönheten på denna gästvänliga ö med azurblå vattnet som inbjuder till simning, dykning och snorkling. På Zakynthos har du även möjlighet att träffa de charmiga sköldpaddorna, vilket gör det till en extra minnesvärd dyk- eller snorkelsemester. Res till Zakynthos med Sunweb för att skapa semesterminnen för livet.

Dukutflykt på Zakynthos

Dukutflykt på Zakynthos

Segling runt Zakynthos

På Zakynthos finns självklart möjligheten att utforska det Joniska havet. Från maj månad är vattnet behagligt varmt och perfekt för simning, dykning och snorkling. Många av öns sevärdheter upplevs dessutom bäst till havs. Du kan kan hyra båtar utan krav på båtkörkort och efter en kort instruktion är det möjligt att ge sig ut på egen hand för att utforska de natursköna områdena. För den som föredrar en guidad upplevelse finns möjlighet att boka både privata och gruppturer.

Snorkling vid Navagio Beach

Detta är en av de mest imponerande platserna på Zakynthos och erbjuder utmärkta möjligheter till snorkling. Besökare kan utforska det historiska skeppsvraket Panagiotis och den färgglada undervattensvärlden med hjälp av egen eller utlånad snorkelutrustning. Många guidade båtturer erbjuder också snorkelutrustning för besökare. Navagio Beach är känd för sin mångfald av marint liv, inklusive fiskar, koraller och om du har tur även sköldpaddor, vilka är en vanlig syn i området.

Carretta sköldpadda

Carretta sköldpadda

Hyra snorkel- och dykutrustning

För erfarna dykare finns flera dykcenter på ön där utrustning kan hyras. Du behöver endast ta med ett gott humör för att njuta av dykutflykter i Joniska havet. Ett populärt dykcenter är Zanten Diving i Laganas, som erbjuder både utrustning och guidade utflykter.
Att dyka med sköldpaddor på Zakynthos är en unik och minnesvärd upplevelse. För den som är intresserad av att uppleva detta, erbjuder Sunweb ett urval av all inclusive-boenden och strandnära alternativ på ön. För mer inspiration kan man läsa om de tio vackraste upplevelserna på Zakynthos. Oavsett när du väljer att besöka Zakynthos är en oförglömlig semesterupplevelse garanterad.

Navagio Beach Zakynthos

Navagio Beach Zakynthos