Av |Publicerad: 26 juni, 2017|Läst 2.1 min|

En av skidresans stora nöjena är när familjen samlas runt bordet för att prata om dagens upplevelser och njuta av en god, rejäl middag. Finns det något bättre sätt att göra detta än genom att äta som lokalbefolkningen? Du kan så klart besöka en av de otroligt mysiga österrikiska restaurangerna, men du kan också prova på hur man lagar en av de utsökta rätterna själv.

Det S är särskilt känt för sina läckra bakverk, såsom Sachertårta, Linzertårte samt rustika och robusta rätter som surkål och Weinerschnitzel. Det österrikiska köket kännetecknas av mat som gör dig mätt – riktigt mätt, och det är perfekt när du behöver fylla på med energi inför nästa dag i pisterna.

Österrikisk bonde talrik är en rätt med mycket protein, som är perfekt efter en dag i pisterna. Den tar lite tid att laga mat, men är för övrigt lätt att laga.

Vad du behöver för 6 portioner:

1 kg kalvkött – tärnat 25 g smör 2 vitlöksklyftor 4 finhackade lökar 1 msk paprika 1 tsk mald spiskummin 400 g passerade eller krossade tomater 3 msk tomatpuré 1 ½ dl kalvbuljong 1 – 2 paprikor (valfritt) 6 ägg 6 fina korvar 6 ättiksgurkor

Gör så här:

smält smöret i en stor kastrull och bryn köttet lätt i pannan. Ta sedan bort köttet och tillsätt vitlök, lök, tomat, tomatpuré, paprika, kummin och köttbuljong och låt koka. Köttet tillsätts och fyll på med vatten tills såsen täcker köttet. Koka i 2,5 till 3 timmar under lock och på låg värme. Kom ihåg att du regelbundet bör kontrollera så att det inte för mycket av såsen har avdunstat. Om så är fallet häll på mer vatten.

Du kan avgöra om köttet är klart genom att kolla om det är mört. Det ska helst kunna skäras med en sked. Ca 20 minuter innan den rätten är klar, skär paprika och korv i lagom stora bitar. Paprikorna tillsätts och kokas med resten. Korvarna steks för sig. Skär upp ättiksgurkorna och stekt ägg i en stekpanna.

Servera med god traditionell potatismos och korv, ättiksgurkor och stekt ägg placeras på när maten är serverad.

Smaklig måltid!

Har du en favoriträtt från det österrikiska köket?

Se alla Sunwebs skidresor i Österrike.

 

Hej! Jag heter Eveline och är en av Sunwebs resebloggare. Jag kombinerar min passion för att skriva med att resa och skriver inspirerande bloggar. Här delar jag gärna med mig av de bästa restipsen för semestrar i hela Europa, så att du precis som jag, kan skapa oförglömliga minnen! Vill du hänga med på min resa?
26 juni, 2017

Relaterade inlägg